Zoek

Vertrouwenspersoon

VASH verrouwenspersoon

Wat doe ik

Je kunt bij mij terecht als je vragen hebt over of te maken hebt (gehad) met grensoverschrijdend gedrag. Daarbij kun je denken aan bedreiging, mishandeling, belediging, (digitaal) pesten, seksuele intimidatie of discriminatie.

De taken zijn:

  • Eerste opvang bij melding.
  • Luisterend oor bieden.
  • Vervolgstappen bespreken.
  • Samen de weg zoeken naar een goede oplossing.
  • Eventueel doorverwijzen voor geschikte hulp.
  • Informeren over procedures en mogelijke vervolgstappen.
  • Geven van (preventieve) voorlichting aan de vereniging.

Je kunt een vraag stellen of een melding doen door naar mijn toe te stappen of een mail te sturen naar: vertrouwenspersoon@vash-haaksbergen.nl

Je mag ook bellen/sms/whatsappen op 06-49354374.

Wat er tijdens een gesprek besproken wordt is vertrouwelijk. Jij bepaalt ook zelf wat er gerapporteerd wordt aan het bestuur, dat kan ook anoniem.

Meestal reageer ik binnen 24 uur. In dringende situaties of als je liever een andere vertrouwenspersoon wil spreken dan kun je terecht bij het landelijk vertrouwenspunt Sport van de NOC*NSF. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag zijn ze niet bereikbaar.
Het nummer is 0900-202 55 90 of email: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl.

Wie ben ik

Mijn naam is Marije Breevoort, ik ben de moeder van Noor Breevoort. Noor heeft het syndroom van Down en ze sport meerdere malen per week bij de VASH. Ik ben zelf werkzaam als kinderfysiotherapeute.

Ik ben door de VASH gevraagd vertrouwenscontactpersoon te worden.
De VASH wil graag een vereniging zijn waar iedereen in een veilige en plezierige omgeving kan sporten. Maar mocht je toch signalen opvangen of zelf te maken hebben met ongewenst gedrag is de vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging!

Scroll naar boven